Konu
:
Denizci Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Denizci Yahnisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Denizci Yahnisi
yahni nasıl yapılır - isveç usulü yahni tarifiMalzemeler:
800 gr
kalın dana bifteği
4 baş soğan
10 orta boy patates
50 gr
tereyağı
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı beyaz biber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
Tarifi:
Eti iri parçalar halinde kesin
Soğanları soyup, halka halka doğrayın
Patateslerin kabuklarını soyup kalın dilimler halinde yuvarlak yuvarlak kesin
Derin bir tavada tereyağını eritip sıvıyağ ile kızdırın
İçine halka soğanları atıp, soğanlar altınımsı kahverengi bir görünüm alıncaya kadar karıştırarak kavurun
Kavrulan soğanları bir kevgirle yağını süzerek tavadan bir tabağa alın ve aynı yağda etleri çevirerek kızartın
Kızarttığınız etleri bir tabağa alın
Daha sonra tüm etleri tavaya koyun ve üzerine biraz su, beyaz biberi, kekiği ve tuzu ilave edin
İçine defne yaprağını atın ve kaynamaya başlayınca bir kapakla kapatıp orta ateşte 10 dakika pişirin
Daha sonra biraz pişmiş etleri, içinden servis yapabileceğiniz, fırına girecek ağzı kapaklı bir tencerenin dibine dizin
Etlerin üstüne patateslerin yarısını dizip, patateslerin üstüne kavurduğunuz soğanların hepsini boşaltın
Bir kaşıkla soğanları tüm patateslerin üzerine yayın ve tekrar kalan patates dilimlerini soğanların üzerine dizin
Tavada kalan pişme suyunu yemeğin üzerine gezdirerek dökün ve ateşe koyarak kaynamaya bırakın
Yemeğiniz kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatarak önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 45-60 dakika, etler yumuşacık oluncaya kadar pişirin
Etlerin piştiğini kontrol ederken yemeğin biçimini bozmamaya ve patatesleri kırmamaya dikkat edin
Yemeğiniz piştikten sonra yanında bol yeşil bir salata ile servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul