Konu
:
İspanak Garnitülü Biftek
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Garnitülü Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Garnitülü Biftek
biftek nasıl pişirilir - garnitürlü biftek - ıspanaklı biftekMALZEMELER
Et icin:
1 kg biftek
1 adet sogan
2 yemek kasigi salca
250 ml su
Margarin,sivi yag,tuz ve un
Ispanakli Garnitur icin:
Yarim kg ispanak
250 gr mantar
100 gram kasar peyniri
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Etlere tuz ve karabiber serperek,kizgin yagda kizartin
Pistikten sonra etleri tavadan alin
Ince ince dogradiginiz soganlari etlerden arta kalan yagda soteleyin
Uzerine un ve salcayi ekleyerek karistirin
Etleri tencerenin icine tekrar yerlestirin ve tencerenin kapagini kapatin
Kisik ateste iki saat kadar agir agir pisirin
Ispanaklari haslanmis suda birkac dakika bekletin
Daha sonra suzup hemen buzlu suyun icine atin
Mantarlari ince ince dograyin, margarinde soteleyin,tuz ve biber ekleyin
Ispanaklari ikiye ayirin
Ilk olarak ispanaklari firin tepsisine koyun
Uzerine mantarli karisimdan ekleyin, tekrar ispanakla kapatin
En uste kasar peyniri serpin
220 derecede 30 dakika kadar pisirin
Etleri hazirladiginiz ispanak ve patates puresi ile servis yapin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul