Yalnız Mesajı Göster

İspanak Garnitülü Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Garnitülü Biftek



biftek nasıl pişirilir - garnitürlü biftek - ıspanaklı biftekMALZEMELER


Et icin:

1 kg biftek

1 adet sogan

2 yemek kasigi salca

250 ml su

Margarin,sivi yag,tuz ve un

Ispanakli Garnitur icin:

Yarim kg ispanak

250 gr mantar

100 gram kasar peyniri

Tuz ve karabiber


YAPILIŞI


Etlere tuz ve karabiber serperek,kizgin yagda kizartinPistikten sonra etleri tavadan alinInce ince dogradiginiz soganlari etlerden arta kalan yagda soteleyinUzerine un ve salcayi ekleyerek karistirin Etleri tencerenin icine tekrar yerlestirin ve tencerenin kapagini kapatinKisik ateste iki saat kadar agir agir pisirin


Ispanaklari haslanmis suda birkac dakika bekletinDaha sonra suzup hemen buzlu suyun icine atinMantarlari ince ince dograyin, margarinde soteleyin,tuz ve biber ekleyin Ispanaklari ikiye ayirin Ilk olarak ispanaklari firin tepsisine koyun Uzerine mantarli karisimdan ekleyin, tekrar ispanakla kapatin En uste kasar peyniri serpin 220 derecede 30 dakika kadar pisirin

Etleri hazirladiginiz ispanak ve patates puresi ile servis yapin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla