Yalnız Mesajı Göster

Niğde Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Niğde Tavası



Niğde Tavası - Niğde Mutfağından – Niğde Tavası – Niğde Tavası Malzemeleri – Niğde Tavası Nasıl Yapılır





Malzemeler:


1 kg koyun kuşbaşı(döş kısmından)

½ kg yeşil biber

1 kg domates

1 -2 baş sarımsak

1 kaşık yağ

tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:


Toprak ya da bakır fırın tepsisine yağ ,ince doğranmış yeşil biber ve domates serilir En üstüne de kuşbaşı doğranmış koyun etleri yerleştirilir

Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir Hiç su koymadan malzeme kendi suyunu çekinceye ve etler kızarmaya başlayıncaya kadar kuzine ya da fırında pişirilir Etler hafif kızarınca servis yapılır


Not: Niğde tavası koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa çok daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla