Konu
:
Niğde Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Niğde Tavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Niğde Tavası
Niğde Tavası - Niğde Mutfağından – Niğde Tavası – Niğde Tavası Malzemeleri – Niğde Tavası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 kg koyun kuşbaşı(döş kısmından)
½ kg yeşil biber
1 kg domates
1 -2 baş sarımsak
1 kaşık yağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Toprak ya da bakır fırın tepsisine yağ ,ince doğranmış yeşil biber ve domates serilir
En üstüne de kuşbaşı doğranmış koyun etleri yerleştirilir
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir
Hiç su koymadan malzeme kendi suyunu çekinceye ve etler kızarmaya başlayıncaya kadar kuzine ya da fırında pişirilir
Etler hafif kızarınca servis yapılır
Not:
Niğde tavası koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa çok daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul