Yalnız Mesajı Göster

Bosna Usulü Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bosna Usulü Pirzola



pirzola nasıl yapılır - pirzola nasıl pişirilir - pırasalı pirzolaMalzemeler:


60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

8 kuzu pirzolası

1 büyük pırasa (iyice yıkanıp ince doğranmış)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı kırmızıbiber

1 çorba kaşığı domates salçası

1 defne yaprağı

250 gr (1+1/4 su bardağı) esmer et suyu


Tarifi:


Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca pirzolaları koyup her iki yanlarım 2-3 dakika kızartınız

Maşayla pirzolaları tavadan alıp bir tabağa koyarak, bir kenara bırakınız Tavada kalan yağı ısıtılmış yayvan bir tencereye aktarınız

Doğranmış pırasayı tencereye atıp 6-7 dakika kavurunuz Tuz, karabiber, kırmızıbiber, domates salçası, defne yaprağı ve esmer et suyunu katıp iyice karıştırınız

Pirzolaları tencereye koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika, pirzolalar yumuşayana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, pirzolaları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız Tenceredeki sosunu döküp servis ediniz


Not: Bosna usulü pirzola, pilav yada haşlanmış taze patates ile servis edilebilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla