Yalnız Mesajı Göster

Piti - Azeri Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piti - Azeri Yemeği



piti nasıl yapılır - piti tarifiMalzemeler:


150 g koyun eti

150 g patates

yarım kuru soğan

10 g kuru erik

0,1 g safran veya 50 g taze domates

karabiber ve tuz


Yapılışı:


Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur Daha sonra ise 0,1 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla