Yalnız Mesajı Göster

Püreli Dana Rosto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli Dana Rosto





[BGerçekten çok güzel bir et yemeği Kurban eti ilede ne güzel olur ama Denemenizi ve afiyetle yemenizi dilerim


Malzemeler :


* 1 dana nuar


* 1 adet soğan


* 2 defne yaprağı


* 1 adet havuç


* 1 tatlı kaşığı tane karabiber


* 1 miktar maydanoz sapı


Sosu için :


* 1 yemek kaşığı domates salçası


* 1 diş sarımsak


* Zeytinyağı


* Tuz, karabiber


* Su


Püresi için :


* 4 tane patates


* 1 yemek kaşığı, tereyağı


* 1,5 çay fincanı süt


* Tuz, su


Yapılışı :


Soğanları iri bir şekilde doğrayın Havucu doğrayın Maydonoz saplarını 3 veya 4 e kesin


Dana nuarı, soğanı, havucu, defne yapraklarını, maydanoz saplarını, karabiberi tencereye koyun Üzerine su ilave ederek pişmeye bırakın


Bu arada püremizi yapabiliriz


Patatesleri incecik doğrayıp üzerine biraz su ve süt ilave ederek pişmeye bırakın Pişince içine kalan sütü, tereyağını ve tuzu ilave ederek pataseleri ezin Pürenin kıvamını sağlayınca ocağın altını kapatın


Sosu için, tavaya çok az zeytinyağı koyup sarımsakları soteleyin Üzerine salça, tuz, karabiberi ve su ekleyip sosun kıvamını ayarlayın


Pişen rostoyu dilimleyerek servis tabağına koyun Kenarlarına patates püresini yerleştirin Rosto ve patates püresinin üzerine kızgın sosu gezdirin Sıcak sıcak servis yapın

][/B]

Alıntı Yaparak Cevapla