Yalnız Mesajı Göster

Çalgılı Yahni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çalgılı Yahni



Çalgılı Yahni Tarifi - Çalgılı Yahni Nasıl Yapılır - Çalgılı Yahni Malzemeleri


Çalgılı Yahni


500 gr kuzu eti

2 demet taze soğan

2 demet dereotu

1 demet taze nane

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı un

1 kase yoğurt

1 kaşık sıvıyağ

Karabiber

Kimyon


Tencereye 1 çorba kaşığı yağ koyun ve kuzu etlerini ilave edin Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve salça ekleyin 1-2 kez çevirin Üzerine dereotu, taze soğan, nane doğrayıp 2 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin Unu az miktarda suyla bulamaç haline getirdikten sonra etin suyundan alarak yavaş yavaş tencereye aktararak kısık ateşte 5 dakika pişirin Un kokusu gidene kadar karabiber ve kimyon ilave edin Tabağa alınca üstüne yoğurt koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla