Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Et Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Et Yemeği



et yameği tarifleri - yufka ile et yemeği tarifi - et yemeği tarifi

Yufkalı et yemeği malzemeleri


1 kg kuşbaşı koyun eti


1 soğan


2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı


3 yufka


1 yemek kaşığı kuru nane


Tuz


Karabiber


Yufkalı et yemeği hazırlanışı


Yufkaları küçük parçalara ayırıp fırın tepsisine gelişigüzel yayın

Sıcak fırında yufkalar kızarana kadar pişirin

Kuşbaşı doğranmış etleri, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın

Etler piştikten sonra ince kıyılmış soğan,

ayçiçeği yağı, nane, tuz ve karabiberi

ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin

Kızarmış yufkaları servis tabaklarına

paylaştırıp üzerine pişen etin suyundan

gezdirerek yufkaları ıslatın

Eti yufkaların üzerine yerleştirin

Kalan et suyunu üzerine döküp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla