Konu
:
Şendul Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Şendul Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şendul Sarması
Şendul Sarması Tarifi - Şendul Sarması Nasıl Yapılır - Şendul Sarması Malzemeleri
Şendul Sarması
Süt danasının pançeta tarafından avuç içi iriliğinde 12 parçayı et döveceğiyle dövmeli
Sonra bunu
tuzlayıp biberlemeli ve bir kenara bırakmalı
50 gram pastırmayı kıyma makinesinden iki defa geçirmeli
Buna rendelenmiş iki kahve fincanı kaşer peyniriyle yarım demet ince doğranmış maydanozu katmalı
Karışımı iyice karıştırdıktan sonra bunları oniki parçaya bölüp her bir parçayı bir et diliminin üstüne koymalı
Et dilimlerinin İki yanını hafifçe kıvırdıktan sonra sararak dolma haline getirmeli ve açılmamaları İçin birer kürdanla tutturmalı
Pyrex bir kayık tabağa rendelenmiş bir soğanla 1 çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı orta ısılı ateşe oturtmalı
Karıştırarak soğanları kavurmalı
Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı et suyunda eritilecek yarım çorba kaşığı domates salçasını katmalı
Beri yanda et sarmalarını 1 çorba kaşığı sadeyağla birlikte tavaya koyup her yanlarını nar gibi kızartmalı
Sonra bu kızarmış et sarmalarını pyrex kapta kaynayan salçanın üstüne oturtmalı
Kabın ağzını örttükten sonra eti yarım saat kadar pişirmeli
Sonra et iyice pişince kabı ateşten alıp sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı
isteyenler servis tabağının çevresini tereyağında sote edilmiş iç bezelyeyle süsleyip servis yapabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul