Konu
:
Yılbaşı Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Yılbaşı Yahnisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yılbaşı Yahnisi
Yılbaşı Yahnisi Tarifi - Yılbaşı Yahnisi Nasıl Yapılır - Yılbaşı Yahnisi Malzemeleri
Malzemeler
1 kg
iri kuşbaşı koyun eti,
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan,
3 çorba kaşığı margarin,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 demet dereotu
Yapılışı
Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyulur
Et, suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararetle pişmeye bırakılır
Et, suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğan veya çentilmiş iki baş soğan ete katılarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilir
Pul biber ve bir bardak sıcak su ilave edilerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Arada ½ bardak su koyulur ve ateşten indirilmesine 10 dakika kala da tuzu ilave edildikten sonra ateşten alınır
servis yapılırken üzerine ince kıyılmış dereotu serpilebilir
İsteğe bağlı olarak etin yanına kızarmış patates veya haşlanmış patates verilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul