Konu
:
Sebzeli Kuzu Kebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Kuzu Kebap Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Kuzu Kebap Tarifi
Sebzeli kuzu kebap nasıl yapılır - Sebzeli Kuzu Kebap malzemeleri
Bu tarif protein, vitamin ve mineral açısından çok zengindir
Dengeli bir öğün için yanında tam tahıllı besinler ile servis yapabilirsiniz
Malzemeler
600 gr
kuşbaşı kuzu but
2 adet havuç
2 adet kabak
1 adet turp
4 dal kişniş
Baharat karışımı (Kekik, toz kırmızı biber, kimyon)
750 ml
su
Tuz ve karabiber
Adım Adım Yapılışı
1
Hazırlanışı
Sebzeleri temizledikten sonra iri küpler şeklinde doğrayın
Et ve sebzeleri sırayla tahta şişlere geçirin
fiişleri baharat karışımına bulayın
Kişniş yapraklarını dallarından ayırıp şerit şeklinde doğrayın ve şişlerin üzerine serpiştirin
En az 10 dakika buzdolabında dinlendirin
fiişleri NutriCook?un buhar sepetine yerleştirin
Tencereye 750 ml
su koyun; buhar sepetini tencereye yerleştirin
NutriCook?un kapağını kapatın
2
Pişirme: NutriCook yanınızda!
Akıllı kontrol saatini 5 dakikaya ayarlayın
3
programı seçin
Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur
İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin
Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
05:00 + 10:00
3
Servise hazırlık
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook?un kapağını açın
Gerekiyorsa tekrar tuz, biber ekin
Sıcak olarak servis yapın
Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için
392 kcal
Protein: 29 gr
Yağ: 26 gr
Karbonhidrat: 10
4 gr
Sodyum: 149 mg
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul