Konu
:
Çakapuli
Yalnız Mesajı Göster
Çakapuli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çakapuli
laz yemekleri - çakapuli nasıl yapılır - çakapuli tarifi
MALZEMELER:
1 kg büyükçe doğranmış kuzu eti
Yeteri kadar ılık su
1 adet büyük soğan
3 çorba kaşığı tarhun
1'er çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğan
2 diş sarımsak
Yeteri kadar erik sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Kuzu etini tencereye atıp, üzerine iki parmak kadar geçecek şekilde su ilave edip bütün olarak soğanı atıp pişirmeye bırakın
Arada kontrol edip üzerinde oluşan köpüğü alın
Etler pişmeye başladığında üzerine tarhunu ilave edip 1-2 dakika pişirin
Daha sonra dereotu, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika pişirin
Erik sosunu ilave edip 15 dakika kadar daha pişirin
Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın
İçindeki bütün soğanları alın ve atın
Servis tabağına alıp dilediğiniz garnitürle servis edebilirsiniz
Erik Sosu için:
Ekşi ve küçük erikler (çakal, dağ eriği) suda kaynatılır
Daha sonra içine sarımsak, pul biber, kişniş, tuz ve maydanoz atılır
Koyulaştıktan sonra çekirdekleri çıkarılıp süzülür
İçine biraz limon suyu ilave edilir
Soğutulur, bir kavanozda saklanır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul