Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Sutereli Sığır Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Sutereli Sığır Sote



marine edilmiş et sote - et sote tarifi - zencefil marinatlı et sote - et nasıl marine edilir - zencefilli marinat


Malzemeler


00 g sığır eti (buttan; bütün yağları alınıp, 1,5 cm boyunda ince şeritler halinde kesilmiş)

1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ya da tercihen yerfıstığı yağı)

1 demet suteresi (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, süzdürülmüş)

Zencefilli marinat:


5 cm uzunluğunda taze kök zencefil (kabuğu soyulup, ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

8 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı tozşeker

Hıyarlı garnitür:


500 g hıyar (her biri 2'ye kesilip, çekirdekleri temizlendikten sonra, kalın dilimlenmiş)

1/2 tatlı kaşığı tuz

4 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı (ya da tercihen susamyağı)


Tarifi


Bütün marinat malzemesini bir tencerede karıştırıp, et şeritlerini ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin


Bir salata kâsesinde hıyar parçaları, tuz, sirke ve İ tatlı kaşığı ayçiçek yağını (ya da susamyağını) karıştırıp, kâseyi buzdolabına kaldırın


Marinatta bekletme süresi dolunca, etleri delikli kaşıkla bir süzgece çıkararak, süzdürün (tercerede kalan marinadı atmayın)


Yapışmayan bir tavaya 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağını (ya da yerfıstığı yağını) koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca süzülmüş et şeritlerini koyup, sürekli karıştırarak altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) sote edin


Tenceredeki marinadı ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak yaklaşık 1 dakika daha pişirin Suterelerini katıp, hızla karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak, et soteyi 4 çukur tabağa bölüştürün Buzdolabındaki kâseyi alıp, et soteyi yanında hıyarlı garnitürle servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla