Konu
:
Enginar Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Yahni
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Yahni
enginarlı yahni - enginar nasıl pişirilir - enginar yemekleri - etli enginar yahnisi
MALZEMELER
4 adet enginar
150 gr
kuşbaşı dana eti
3 adet havuç
2 baş soğan
2 diş sarmısak
1 tablet et suyu
1 adet limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI:
Enginarların saplarını kesiniz
Sert ve kararmış taç yapraklarını koparıp atınız
Geri kalan körpe taç yapraklarının üçte birini ucundan kesiniz
Enginarın büyüklüğüne göre boylamasına 4-5 parçaya keserek ayırınız
Bir kaşıkla göbeğindeki tüylü kısımları kazıyarak çıkarınız
Yıkayıp hemen limonla kararmaması için ovunuz
Kaynar tuzlu suda 5 dakika süreyle haşlayınız
Haşlanan enginarların suyunu süzerek sudan çıkarınız
Bu ara havuçları kazıyıp yıkayınız
İnce uzun çubuk şeklinde keserek doğrayınız
Soğanları soyup, yemeklik doğrayınız
Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp içinde soğanları pembeleşene kadar kavurunuz
Kuşbaşı eti içine atıp karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişiriniz
Etler yumuşayınca havuçları ilave ediniz
Bir iki karıştırdıktan sonra enginarları tencereye yerleştiriniz
Bir bardak sıcak suda erittiğiniz et suyu tabletini, enginarların üzerine dökünüz
Tencerenin kapağını kapatıp 40 dakika kadar hafif ateşte pişiriniz
Arada suyunu kontrol ediniz
Çektiyse biraz ekleyiniz
Çok sulu olmamasına dikkat ediniz
Pişmenin sonuna doğru tuzunu, biberini kontrol ediniz
Eksikse tamamlayınız
(Et suyu tabletleri tuzlu olduğundan kontrol etmeden tuz koymayınız
) Enginarlar iyice yumuşayınca tencerenin kapağını açarak bir süre daha suyunu çektirmek için açık pişiriniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul