Yalnız Mesajı Göster

Soslu Garnitürlü Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Garnitürlü Biftek



Soslu Garnitürlü Biftek - Soslu Garnitürlü Biftek Tarifi

Malzemeler :

300 Gr Biftek

1 Soğan

1 Çorba K Domates Salçası

1 Çorba K Biberli Tuz

2 Defne Yaprağı

Su

Garnitürü İçin:

1 Demet Kuşkonmaz Veya 2 Kabak

2 Patates

2 Havuç

Hazırlanışı

Tavaya az sıvıyağ dökün ve biftekleri iki taraflı yarı kıvamda pişirin Kapaklı fırın kabına yarı kıvamda pişen biftekleri dizin Sosu hazırlamak için; soğanı yarım piyaz şeklinde doğrayın Biftekleri aldığınız tavaya soğanları atın ve kavurun Domates salçasını, biberli tuzu, tane karabiberi, defne yapraklarını ve suyunu da ilave edip karıştırın Az karıştırdıktan sonra bifteklerin üzerine dökün Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin


Garnitürünü hazırlarken; patatesleri ve havuçları soyun ve parmak şeklinde dilimleyin Kuşkonmazların kabuklarını soyun Tencereye su koyun ve önce havuçları, sonra kuşkonmazları son olarak da patatesleri koyup haşlayın Servis tabağının kenarlarına garnitürü alın Tabağın ortasına fırından çıkardığınız biftekleri alın

Alıntı Yaparak Cevapla