Konu
:
Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması
Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması - Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması Tarifi
Malzemeler :
1 Kapamalık Lahana
300 Gr Kuzu Eti
1 Kase Haşlanmış Börülce
1 Kuru Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Çorba K
Domates Salçası
1 Çorba K
Biber Salçası
Mısırözü Yağı
Tuz
Su
Hazırlanışı
Top lahanayı ikiye bölün
Köklerini ayırın
Tencereye mısırözü yağını dökün ve doğranmış kuzu etlerini kavurun
Soğanları ve sarımsakları doğrayın
Lahana yapraklarını dörde bölün
Ortalarını da irice doğrayın
Soğanları ve sarımsakları salçayla kavurduktan sonra börülceleri de ekleyin
Doğradığınız lahanalarla üzerini tamamen kapatın
Lahanaların üzerine önce bir kapak yerleştirin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Lahanalar iyice çökünce kapağı alıp tuzunu atın ve pişirmeye devam edin
Piştikten sonra da tencereyi servis tabağına ters çevirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul