Konu
:
Mantarlı Biftek Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Biftek Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Biftek Nasıl Pişirilir
biftek nasıl yapılır - mantarlı biftek tarifi - biftekle yapılan yemekler
Malzemeleri
# 500 Gr Biftek
# 2 Adet Soğan
# 5 Adet Sivri Biber
# 500 Gr Mantar
# 2 Adet Domates
# 1 Tutam Tuz
# 1 Tutam Karabiber
# 100 Gr Rendelenmiş Kaşarpeyniri
# 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
# 2 Adet Patates
# 2 Adet Havuç
Hazırlanışı
Biftekleri döverek inceltelim
Sıvıyağda biftekleri arkalı önlü kızartalım
Kızarttığımız biftekleri servis tabağına aktaralım
Soğanları yemeklik doğrayıp kalan yağda pembeleştirelim
Üzerine doğranmış sivri biberleri ilave edip 2 dakika daha kavuralım
Ardından uzunlamasına dilimlediğimiz mantarları katıp kavurmaya devam edelim
Mantarlar bıraktıkları suyu iyice çekmeye başladıklarında kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim
3-4 dakika daha kavurup 1 çay bardağı su ilave edelim
Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp bir taşım daha kaynatalım
Biftekleri bir fırın kabına koyup üzerine mantarlı sosu gezdirelim
Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim
Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece ısılı fırında bifteklerimizin üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirmeye bırakalım
Fırında aynı zamanda patatesi közleyelim,közlenmiş patatesin ortasını açıp,rende havuç ve incekıyılmış biber yerleştirelim
Servis tabağına mantarlı bifteğimizi ve doldurulmuş köz patatesi alıp servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul