Yalnız Mesajı Göster

Mandalinalı Dana Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalinalı Dana Yahnisi



Mandalinalı Dana Yahnisi tarifi

Malzemeler

250 gram yağsız dana eti

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Bir tutam rezene

Bir tutam anason

Bir tutam karabiber

1 çorba kaşığı un

1 diş sarmısak

Yarım tutam zencefil

2 adet pırasa (beyaz kısımları)

1 çay bardağı kırmızı şarap

2 su bardağı et suyu

4 çorba kaşığı mandalina suyu

1 adet mandalina kabuğu

15 adet kestane

Yarım kg balkabağı

Yemegin Yapilisi

Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın Etleri sürekli karıştırarak, pişirin

Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin Tencerenin kapağım kapatın Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin

Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin Yumuşayana dek pişirin Sıcak servis yapın

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla