Konu
:
Patlicanli Et Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Patlicanli Et Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlicanli Et Kapama
Patlicanli Et Kapama - Patlicanli Et Kapama Tarifi
MALZEMELER:
•
400 gr kuzu kuşbaşı et
• 2 tatlı kaşığı tereyağı
• 2 adet orta boy kurusoğan
• 7-8 dis sarımsak
• 2 adet yeşil çarliston biber
• 3 adet orta boy domates
• 5 adet orta boy patlıcan
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Önce kuzu kuşbaşı etleri yıkayıp süzdürün ve orta boy bir tencereye aktararak, orta ısılı ateşte kavurmaya başlayın
Bir tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak 5-6 dakika kavurduğunuz etlerin üzerine sıvıyağı ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ekleyin
Bu arada soğanı, yeşil biberi, kabukları soyulmuş domatesleri iri küpler şeklinde doğrayın
Yaklaşık 10 dakika kadar kavrulan etlerin üzerine bu sebzeli harcı İlave edip, 10 dakika daha karıştırarak pişirin'
1 bardak sıcak suyu katıp 10 dakika daha pişirip ocaktan alın
Öte yandan patlıcanları alacalı soyup, ortadan İkiye bölün sonrada uzunlamasına dörde dilimleyin, isterseniz tuzlu suda 20 dakika acısının çıkması için bekletin
Süzüp kağıt havluyla kurulayın
Sonra kızgın yağda iyice yumuşayıncaya kadar kızartıp, alın
Şimdi bir servis tabağına sebzeli et harcını yayın
Üzerini kızarmış patlıcanlarla kapatın ve sıcak olarak servise sunun
Yanında pilav, haşlanış patates veya püre ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul