Konu
:
Dobo
Yalnız Mesajı Göster
Dobo
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dobo
mardin yemekleri - yöresel yemekler - mardin yemek tarifleri dobo tarifi
MALZEMELER
· 50 gr badem içi
· 8 diş sarımsak
· 1 adet 2 kg
kuzu budu
· 45 gr (3 çorba kş)katı yağ
· 1 lt(4 su bardağı)su
· Tuz
· 15 adet tane karabiber
· 1 çay kş tatlı toz kırmızıbiber
· 200 gr (1 orta boy)patlıcan
· 5 adet çarliston biberi
· 250 gr (2 orta boy) domates
· 1 bağ maydanoz
· 110 ml ( ½ su bardağı) ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
Bademleri suda birkaç dakika kaynatıp, soğuk sudan geçirerek kabuklarını soyun
Sarımsakları soyup, bütün bırakın
Budun üzerinde 5cm aralıklarla yarıklar açıp, sarımsaklarla bademleri bu yarıklara sokun
Yarıkları sıkıştırarak kapatın
Budu alabilecek bir tencerede yağı eritin
Yağ kızınca budu tencereye yerleştirip, her yanı eşitçe renk alacak biçimde kızartın
Suyu katıp bir taşım kaynatın
Tuzu ve biberleri serpin
Kapağını kapatıp, 20 dakika harlı ateşte pişmeye bırakın
Bu süre sonunda budun öteki yanını çevirip, ateşi biraz kısın
Kapağını tekrar kapatarak 1 saat daha pişirmeyi sürdürün
Bu arada patlıcanı çaprazlamasına 1cm lik dilimleyin
Tuzlayıp, süzgece koyun
Su serperek acısını atmak için 15 dakika bekletip yıkayın
Biberleri enlemesine ikiye bölüp tohumlarını temizleyin
Ayçiçeği yağını tavada kızdırın, patlıcan ve biberleri altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
Süzdürerek tavadan alıp, havlu kâğıt serilmiş bir tabağa çıkarın
Domatesleri dilimleyin
Maydanozları ince kıyın
Pişen budu ılınmaya bırakın
Bir servis tabağında üzerine maydanoz serpiştirin
Yanında domatesler ve kızartılmış sebzelerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul