Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patlıcanlı Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patlıcanlı Pirzola



Fırında Patlıcanlı Pirzola tarifi - Fırında Patlıcanlı Pirzola yapilisi - Fırında Patlıcanlı Pirzola nasil yapilir


Yarim kilo pirzola

4 Adet patlican

4 Adet domates

8-10 Adet sivri biber

1 Çay bardagi siviyag

8-10 Dis sarimsak

1 Su bardagi su

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Patlicanlarin kabuklarini alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin

Patlican dilimlerinin üzerine bolca tuz serpistirip, yarim saat bekleterek acisini çikartin

Daha sonra patlicanlari yikayip, kurulayin

Kizgin sivi yagda arkali önlü kizartin

Ayri bir tavada çok az sivi yagda, dövülmüs pirzolalari kurutmadan kizartin

Pirzolalari tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sira halinde dizin

Pirzolalarin üzerine patlicanlari dizin

Domatesleri rendeleyerek patlicanlarin üzerine gezdirerek dökün

Sivri biberleri yerlestirin

Sarimsaklari küçük dograyarak serpistirin

1 su bardagi sicak su, tuz ve karabiber ekleyerek kisik ateste ve kapigi kapali olarak pisirin


Alıntı Yaparak Cevapla