Konu
:
Fırında Patlıcanlı Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patlıcanlı Pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patlıcanlı Pirzola
Fırında Patlıcanlı Pirzola tarifi - Fırında Patlıcanlı Pirzola yapilisi - Fırında Patlıcanlı Pirzola nasil yapilir
Yarim kilo pirzola
4 Adet patlican
4 Adet domates
8-10 Adet sivri biber
1 Çay bardagi siviyag
8-10 Dis sarimsak
1 Su bardagi su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patlicanlarin kabuklarini alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin
Patlican dilimlerinin üzerine bolca tuz serpistirip, yarim saat bekleterek acisini çikartin
Daha sonra patlicanlari yikayip, kurulayin
Kizgin sivi yagda arkali önlü kizartin
Ayri bir tavada çok az sivi yagda, dövülmüs pirzolalari kurutmadan kizartin
Pirzolalari tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sira halinde dizin
Pirzolalarin üzerine patlicanlari dizin
Domatesleri rendeleyerek patlicanlarin üzerine gezdirerek dökün
Sivri biberleri yerlestirin
Sarimsaklari küçük dograyarak serpistirin
1 su bardagi sicak su, tuz ve karabiber ekleyerek kisik ateste ve kapigi kapali olarak pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul