Konu
:
Yoğurtlu Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Biftek
Yoğurtlu Biftek Tarifi - Yoğurtlu Biftek Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Biftek Malzemeleri
500 gr biftek
200 gr nohut
1 küçük soğan
4-5 adet patates
250 gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 yumurta
1 çay bardağı un
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
1- Biftekler ince doğranır, ezilir
2- Soğan rendelenip tuz ile bifteklerin her yerine sürülür
Kırmızıbiber ve karabiber de bifteklerin Üzerlerine serpilir
3- Tavaya sıvıyağ konup kızdırılır
Biftekler kızgın yağa atılıp iki tarafı nar gibi olup iyice pişinceye kadar kızartılır
Kızaran biftekler servis tabağına çıkartılır
4- Nohut ayıklanıp akşamdan bol suda bekletilir
Nohut su ile tencereye konup haşlanır
Nohut ezilinceye kadar haşlanıp ateşten alınıp suyu süzdürülür
Kabukları çıkartılıp mikserde püre haline getirilir
5- Patesler suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır
Kabukları soyulup püre haline getirilir
Nohut püresi ile patates püresi karıştırılıp tuz biber katılır
Un yumurta katılıp iyice yoğrulur
6- Tavada yağ kızdırılıp nohutlu püreden lokma gibi yapılıp kızgın yağa atılır, iki tarafı kızartılıp kayık tabağa çıkartılır
Kayık tabağın sına kızarmış biftekler ve püreler sıralanır
Sarımsak ezilip yoğurt karıştırılıp bifteklerin üzerine dökülür
7- Tavadaki yağ kızdırılıp kırmızıbiber katılıp yoğurdun üzerine gezdirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul