Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Kuzu Kavurma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Kuzu Kavurma



Ayvalı Kuzu Kavurma Tarifi - Ayvalı Kuzu Kavurma Yapılışı - Ayvalı Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Kuzu Kavurma

Malzemeler :


1 Kuzu But

250 Gram Kuyruk Yağı

2 Elma

Tuz


Pilavı İçin:


2 Su Bardağı Bulgur

1 Soğan

1 Çorba Kaşığı Biber Salçası

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Su Bardağı Şehriye Hamuru


Şehriye Hamuru İçin:


1 Su Bardağı Un

Tuz

Su


Hazırlanışı :


Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruzİçersine biraz tuz atıp kendi suyunda pişiriyoruz


Kuyruk yağlarını da doğrayıp tencerede eritiyoruz Etler piştikten sonra eritilen kuyruk yağının üzerine ilave ediyoruz Biraz daha karıştırıyoruz


Ayva yada elmaları dilimliyoruz Pişen etlerin üzerine döküp bi kaç dakika bekletiyoruz Pişme işlemi bittikten sonra servis tabağına alıyoruz


Pilavı için; Soğanları doğruyoruz Tencereye sıvıyağı koyuyoruz Üzerine soğanları ilave edip kavuruyoruz Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını koyuyoruz


Üzerine bulgurları, şehriye hamurunu ve tuzunu da koyup kavurmaya devam ediyoruz Sıcak suyunu da döküp kapağını kapatıyoruz


Pişmeye bırakıyoruzPiştikten sonra dinlendiriyoruz Şehriye hamuru içinse; Unu,tuzu ve suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz


Elimizle kopartıp küçük küçük şekiller yapıyoruz Hazırlanan pilavı ise etlerin kenarına döküp servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla