Konu
:
Ayvalı Kuzu Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kuzu Kavurma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kuzu Kavurma
Ayvalı Kuzu Kavurma Tarifi - Ayvalı Kuzu Kavurma Yapılışı - Ayvalı Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Kuzu Kavurma
Malzemeler :
1 Kuzu But
250 Gram Kuyruk Yağı
2 Elma
Tuz
Pilavı İçin:
2 Su Bardağı Bulgur
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Şehriye Hamuru
Şehriye Hamuru İçin:
1 Su Bardağı Un
Tuz
Su
Hazırlanışı :
Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz
İçersine biraz tuz atıp kendi suyunda pişiriyoruz
Kuyruk yağlarını da doğrayıp tencerede eritiyoruz
Etler piştikten sonra eritilen kuyruk yağının üzerine ilave ediyoruz
Biraz daha karıştırıyoruz
Ayva yada elmaları dilimliyoruz
Pişen etlerin üzerine döküp bi kaç dakika bekletiyoruz
Pişme işlemi bittikten sonra servis tabağına alıyoruz
Pilavı için; Soğanları doğruyoruz
Tencereye sıvıyağı koyuyoruz
Üzerine soğanları ilave edip kavuruyoruz
Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını koyuyoruz
Üzerine bulgurları, şehriye hamurunu ve tuzunu da koyup kavurmaya devam ediyoruz
Sıcak suyunu da döküp kapağını kapatıyoruz
Pişmeye bırakıyoruz
Piştikten sonra dinlendiriyoruz
Şehriye hamuru içinse; Unu,tuzu ve suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz
Elimizle kopartıp küçük küçük şekiller yapıyoruz
Hazırlanan pilavı ise etlerin kenarına döküp servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul