Yalnız Mesajı Göster

Keşkek Üzerinde Kuzu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek Üzerinde Kuzu



Keşkek Üzerinde Kuzu Tarifi - Keşkek Üzerinde Kuzu Yapılışı - Keşkek Üzerinde Kuzu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Keşkek Üzerinde Kuzu

Malzemeler :


2 Su B Buğday

2 Soğan

3 Çorba K Tereyağı

2 Su B Etsuyu

Tuz

Karabiber


Kavurması İçin:

350 Gr Kuzu Kuşbaşı

5 Sivri Biber

3 Domates

1 Soğan

Taze Kekik

Sıvıyağ

Tuz

Değirmen Karabiber


Hazırlanışı :


Buğdayı sıcak su ile ıslatıyoruz Derin bir tencereye koyup sıcak su ile haşlıyoruz Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ve tereyağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz


Haşlanmış buğdayları soğanlara ekleyip karıştırıyoruz Et suyunu döküyoruz Biraz normal su koyuyoruz


Tuz ve karabiberini ekliyoruz Sürekli karıştırarak lapa bir kıvamda pişiriyoruz Kavurması için, kuzu kuşbaşını sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz


Sivri biber, soğan ve domatesi doğrayıp ete ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz


Tuz, değirmen karabiber koyuyoruz Pişen keşkeği servis tabağına alıyoruz Üzerine sotelenmiş kuzu etini koyuyoruz Biberiye ile süsleyip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla