Konu
:
Keşkek Üzerinde Kuzu
Yalnız Mesajı Göster
Keşkek Üzerinde Kuzu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkek Üzerinde Kuzu
Keşkek Üzerinde Kuzu Tarifi - Keşkek Üzerinde Kuzu Yapılışı - Keşkek Üzerinde Kuzu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Keşkek Üzerinde Kuzu
Malzemeler :
2 Su B
Buğday
2 Soğan
3 Çorba K
Tereyağı
2 Su B
Etsuyu
Tuz
Karabiber
Kavurması İçin:
350 Gr
Kuzu Kuşbaşı
5 Sivri Biber
3 Domates
1 Soğan
Taze Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Değirmen Karabiber
Hazırlanışı :
Buğdayı sıcak su ile ıslatıyoruz
Derin bir tencereye koyup sıcak su ile haşlıyoruz
Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ve tereyağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz
Haşlanmış buğdayları soğanlara ekleyip karıştırıyoruz
Et suyunu döküyoruz
Biraz normal su koyuyoruz
Tuz ve karabiberini ekliyoruz
Sürekli karıştırarak lapa bir kıvamda pişiriyoruz
Kavurması için, kuzu kuşbaşını sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz
Sivri biber, soğan ve domatesi doğrayıp ete ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz
Tuz, değirmen karabiber koyuyoruz
Pişen keşkeği servis tabağına alıyoruz
Üzerine sotelenmiş kuzu etini koyuyoruz
Biberiye ile süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul