Konu
:
Enginarlı Dana Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Dana Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Dana Kapama
Enginarlı Dana Kapama Tarifi - Enginarlı Dana Kapama Yapılışı - Enginarlı Dana Kapama Nasıl Yapılır - Enginarlı Dana Kapama Malzemeleri
4 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
4 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı et suyu
1 adet defne yaprağı
1
5 Kg yağsız dana kol
2 adet limon
8 adet enginar
0
5 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kimyon
4 çay kaşığı zencefil
Etleri 3cm kalınlığında parçalara bölün
Soğan ve sarmısakları, maydanozu kıyın
Bir büyük tepside eti, sarmısağı, maydanozu soğanı ve kimyonu, zencefili zerdaçali iyice harmanlayın ve üzerine yarım bardak sızma zeytinyağı dökün
Bir daha iyice karıştırın
Tuz ve biberi de serpin 20 dakika dinlendirin
Et parçalarını tek tek çıkartın ve orta ısıda bir tencerede kızartın
Etler kızarınca etleri içinde beklettiğimiz sosu ve defne yaprağını tencereye koyun
Et suyunu da ekleyin
Kısın ateşte 30 dakika kapağı açık, 30 dakika kağağı kapalı pişirin
Bu sırada domatesleri ve enginar göbeklerini dörde bölün
Pişirme işlemi bitince etleri yine tek tek dışarı alın ve sıcakta bekletin
Tenceredeki sosa domates ve enginar parçaları ve iki limonun suyunu koyun
Orta ısıda 5-8 dakika pişirin
Etleri önceden ısıtılmış servis tabağına koyun ve etrafına sebzeleri yerleştirin, üzerlerine ise pişirme suyunu gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul