Konu: Sac Kakacı
Yalnız Mesajı Göster

Sac Kakacı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Kakacı



Hatay Yöresi Et Yemeği - Sac Kakacı Nasıl Yapılır - Sac Kakacı Tarifi
Malzemeler:


1 kg yağlı koyun eti


1 tatlı kaşığı tuz


Yarım tatlı kaşığı tuz


Limon

Yapımı:


Teflon tava yağsız kızdırılır Etin kuşbaşı doğranmış yağ kısımları tavaya atılır Yağlar rengini değiştirince yağsız kuşbaşı kısmı attılır


Suyunu salıp, bırakana kadar kavrulur Et ateşten alınca tuz serpilir, karıştırılır


Servis yapılacağı sırada üzerine karabiber serpilir Yanına dilimlenmiş limon konur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla