Konu
:
Enginarlı Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Kapama
Enginarlı Kapama Tarifi - Enginarlı Kapama Yapılışı - Enginarlı Kapama Nasıl Yapılır - Enginarlı Kapama Malzemeleri
Malzeme:
1 adet kuzu budu
1 adet marul
4 adet enginar
300 gr sultani bezelye
1 çorba kaşığı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
1 demet dereotu
8-10 adet taze soğan
1 adet orta boy soğan
Kuzu budunu parçalara ayırın
Bir tencerede yağı hafif kızdırın
Et parçalarını kağıt havlu ile kuruladıktan sonra harlı ateşte suyunu salıp tekrar çekinceye kadar karıştırarak kavurun
Bütün olarak soğanı ilave edin ve etlerin üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyip 20- 25 dakika orta hararette pişirin
Diğer yanda bezelyeleri yıkayıp kenarlarını alın
Taze soğanları ayıklayıp, yeşil kısımları ile birlikte 6-7 cm boyunda kesin
Marulu yıkayıp, ellinizle irice parçalayın
Dereotunu yıkayıp birkaç sapını servis için saklayıp geri kalanını ince doğrayın
Etlerin piştiği tencereden soğanı alıp bezelyeleri ilave edin
10 dakika pişirdikten sonra taze soğan, marul, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Enginarları kapak gibi bu malzemenin üzerine kapatın ve kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin
Yemeğin suyunu ziyan etmemek için enginarları zedelemeden çukur bir servis tabağına alın ve kalan malzemeyi üzerlerine ve kenarlarına yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul