Konu
:
Siverek Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Siverek Tavası Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siverek Tavası Tarifi
siverek tavası nasıl yapılır - meşhur siverek tavasının yapılışı
MALZEMELER
1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti
2 kilo domates
250 gr salçalık biber
250 gr yeşilbiber
4 5 baş sarmısak
250 gr isot
250 gr pul biber
1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum)
karabiber kekik kimyon tuz
HAZIRLANIŞI
Fırın tepsininin içine etleri alalım
sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım
domatesleri soyalım
tepsinin bir köşesine orta büyüklükte doğrayalım
domatelerin üzerine kırmızı ve yeşil biberleride orta büyüklükte doğrayalım
et sıvı yağ pul biber isot tuz ve sarmısağı iyice harmanlayalım
iyice karışmış olması lazım bunların
domates ve biberleride yavaş yavaş alıp her aldığımızda iyice karışmasını sağlayalım
180 derece ısıtılmış fırında pişirelim
yemeği fırından almadan 5 10 dk önce baharatlarıda ekleyelim
odun fırınında pişse daha güzel oluyor
ama ben yaptığım yemeği pişerken görmeliyim
isterseniz güveç tenceresindede yapabilirsiniz
yemeğin özelliği tepside yenmesi
en güzel yanı bulaşık çıkmıyor
afiyet olsun
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul