Konu
:
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma Tarifi - Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma Yapılışı
Malzemeler :
• 4 patlıcan
• 200 gr
kıyma
• 5 domates
• 1 soğan
• 3 diş sarımsak
• Maydanoz
• 1 tatlı k
salça
• 1 tutam maydanoz
• Sıvıyağ
• Nohut
• Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
• 2 su b
süt
• 2 tatlı k
un
• Sıvıyağ
• Tuz, karabiber
Üzeri için:
• Kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Patlıcanları alacalı soyun ve uzun olarak kesin
Tavaya biraz sıvıyağ ekleyin , hafifçe rengi dönene kadar pişirin ve daha sonra ocaktan alın
Soğanı yemeklik kesin
Tavaya soğanları ve sarımsakları katın ve kavurmaya devam edin
Soğan ve sarımsak kavrulunca 200 gr
kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin
Daha sonra üzerine bir tutam ince kesilmiş maydanoz, 1 çorba kaşığı salça, tuz ve karabiberi koyun haşlanmış nohutu da ilave edip ocaktan harcı alın
Beşamel sos için tencereye sıvıyağı alın ve üzerine 2 tatlı kaşığı un ilave edin ve unu kavurun
Un kavrulduktan sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edin ve beşamel sosu pişirin Fırın kabına bir sıra patlıcanları dizin
Patlıcaların üzerine kıymalı iç harçtan ilave edin
Üzerine biraz beşamel sos ilave edin, kalan patlucanları üzerine dizin ve kalan beşamel sosunu da dökün
Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri koyun ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul