Yalnız Mesajı Göster

Etli Madımak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Madımak



Etli Madımak Tarifi - Etli Madımak Yapılışı - Etli Madımak Malzemeleri




Malzemesi:

500 gr kuzu kuşbaşı 150 gr pastırma 2 demet madımak 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı iri bulgur Pul biber Karabiber Tuz


Tarifi:

• Madımağı ayıklayın, yıkayıp suda bekletin

• Tencereye zar şeklinde doğranmış soğanı ve kuşbaşı eti koyun

• Et suyunu bırakıp çekince salça, karabiber ve tuz koyup 4-5 dakika soteleyin

• 2 bardak sıcak su ilave edip 30 dakika pişirin

• 1 kahve fincanı bulgur koyup 15 dakika daha pişirin

• Ocağı kapatıp yemeğe küçük küçük doğradığınız pastırmayı ekleyin

• Pul biberi sıvıyağda kızdırın, madımağın üstüne döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla