Konu
:
Yumurtalı Biftek Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Biftek Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Biftek Sarması
et sarması basıl yapılır - yumurtalı biftek - jambonlu biftek
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
İnce dövülmüş 4 dilim biftek, (Süt danasından)
4 dilim jambon,
4 yaprak adaçayı,
4 haşlanmış yumurta,
1 bardak et suyu,
30 gram tereyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
İyice dövülmüş biftek dilimlerinden her birinin üzerine birer tane jambon dilimi oturtun
Haşlanmış yumurtaları ve adaçaylarını da teker teker jambonların üstüne yerleştirdikten sonra her birini rulo biçiminde sarın, ince bir iplikle rosto bağlar gibi bağlayın
Sonra bu et sarmalarını tereyağı ve yeteri kadar tuz ve karabiberle birlikte bir tavaya koyarak ateşe oturtun
Yüksek ısılı ateşte sarmaların her yanını kızartın
Üzerine et suyunu katarak hafif ısılı ateşte etleri iyice pişirin
Etler pamuk gibi olunca sarmaları tavadan süzerek çıkarın ve buzdolabına koyun
Servis saatine kadar orada saklayın
Servis yapılacağı vakit dolaptan çıkarın ve yumurtalarının görünmesini sağlamak için uzunlamasına ortalarından kesin ve servis tabağına yerleştirin
Çevresini domates ve biber dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul