Konu
:
Mandalinalı Sığır Eti Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Sığır Eti Yemeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Sığır Eti Yemeği
Sığır Eti Yemeği Hazırlanışı - Mandalinalı Sığır Eti - Et Yemekleri
350 gr
antrkot
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı ayrıca soya sosu
2 tatlı kaşığı cherry veya vermut
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi veya 1 tatlı kaşığı toz zencefil
1/4 tatlı kaşığı beyaz biber
2 tatlı kaşığı kuru mandalina veya taze mandalina kabuğu rendesi
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
80 ml
et suyu (1/2 etsu tablet ile hazırlanmış)
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Eti ince uzun şeritler halinde kesip derin bir kaba koyun
Soya sosunu, cherry, susam yağı ve zencefil rendesi ile birlikte karıştırıp etin üzerine dökün ve iyice karıştırın
Bir kenara bırakarak 15 dakika kadar dinlendirin
Sıvıyağı bir Wok'ta veya altı kalın bir tavada kızdırın
Etleri sostan çıkararak yağın içine atın ve 2 dakika kadar kızartın
Üzerine beyaz biberi, soya sosunu, rendelenmiş mandalina kabuğunu ve şekeri ilave edin, hızlıca karıştırın
Nişastayı bir parça et suyu ile açın, üzerine kalan et suyunu ilave edin ve etin üzerine dökün
Karıştırarak etin sosu koyulaşıncaya kadar 2 dakika pişirin
Yanında sıcak, buharda pişmiş sade pirinç ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul