Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Dana Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Dana Kızartması



Dana Kızartması Hazırlanışı - Domatesli Dana Tarifi - Et Yemekleri


Malzemesi: 1 kilo dana eti (kemiksiz), 5 çorba kaşığı margarin yağı, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı domates salçası, 4 tane soğan, 2 çay kaşığı karabiber, tuz


Et orta büyüklükte kesilir Patatesler soyulup doğranır, yağ ile tavada çevrilir, kızartmadan indirilir Etler yıkanıp süzülür, yağ ile tencereye konur Soğanlar üzerine rendelenir Sulandırılmış salça ile tuz ve karabiberi ilave eder, harlı ateşte karıştırılarak kızartılır Etler kızarınca ateşi hafifletiriz Su ve patatesler içine atılır Suyu azalana kadar pişirilir Ve servis tabağı ile sofraya getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla