Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Tas Kebabı



Sebzeli Tas Kebabı Tarifi - Sebzeli Tas Kebabı Yapılışı - Sebzeli Tas Kebabı Malzemeleri




Malzemeler


600 gram kuşbaşı et

1 adet soğan

1 adet patates

1 çorba kaşığı sirke

1 su bardağı bezelye

1,5 çorba kaşığı salça

tuz, karabiber, pul biber

sıvı yağ ve etin üstünü geçecek kadar sıcak su


Hazırlanışı


Düdüklü tencereye sıvıyağ ve eti alın et suyunu salınca sirkeyi de ilave edin ve suyunu çekene kadar iyice kavurunKavrulan ete salça,baharatlar ve tuzunu ilave edinBiraz kavurun bezelyeyi ekleyin,bezelyeler ezilmesin fazla karıştırmadan suyu ilave edinSıcak su ilave ederseniz et sertleşmezDüdüklü de 20-25 dakika içinde et pişiyor

Bir tane patatesi küp küp doğrayıp bir tavada kızartınPişen ve altını kapattığınız tas kebabına ilave edip karıştırınServise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla