Konu
:
Balıkesir Usulü Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Balıkesir Usulü Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıkesir Usulü Kapama
Balıkesir Usulü Kapama Tarifi - Balıkesir Usulü Kapama Yapılışı - Balıkesir Usulü Kapama Nasıl Yapılır - Balıkesir Usulü Kapama Malzemeleri
Mayasız undan yuğrulan hamur, böreklik gibi ince bir şekilde fayans üzerine açılır
1 kg kıymanın içine 2 adet soğan çok ince şekilde kıyılır
Bunun içine maydanoz, karabiber ve tuz katılıp beraber karıştırılır
Bu karışım belli büyüklüklerde parçalara ayrılır ve açılmış hamura serilir
Hamurlar yağlanmış bir tepsiye döşenir
Üzerine sıvı yağ ve tereyağ karışımı dökülür
Fırında 10-15 dakika kızartılır
Fırından çıkartıldıktan sonra sade olarak veya üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul