Yalnız Mesajı Göster

Kuzu İncik Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu İncik Haşlama



Kuzu İncik Haşlama Tarifi - Kuzu İncik Haşlama Yapılışı - Kuzu İncik Haşlama Malzemeleri

6 adet kuzu incik

2 adet soğan

3 adet patates

1 adet havuç

1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

1 çorba kaşığı un

1 adet limon suyu

Tuz

Karabiber


Kuzu incikler, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy bir tencereye konulur Üzerine 3 su bardağı su ilave edilip, biraz yumuşayana dek haşlanır Başka bir tencerede margarini eritilir, içine rendelenmiş havuçlar eklenip 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavrulur Un serpiştirilerek ilave edilir ve biraz daha karıştırılır Suyu süzülen kuzu incikler ve et suyu, tencereye ilave edilir Patatesler soyulur ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünerek tencereye eklenir Limon suyu ilave edilir, tuzu ayarlanır ve karabiber serpiştirilir Kaynadığında oluşan köpük delikli kepçe ile alınıp atılır Patatesler yumuşadığında servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla