Konu
:
Kuzu İncik Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu İncik Haşlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu İncik Haşlama
Kuzu İncik Haşlama Tarifi - Kuzu İncik Haşlama Yapılışı - Kuzu İncik Haşlama Malzemeleri
6 adet kuzu incik
2 adet soğan
3 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Kuzu incikler, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy bir tencereye konulur
Üzerine 3 su bardağı su ilave edilip, biraz yumuşayana dek haşlanır
Başka bir tencerede margarini eritilir, içine rendelenmiş havuçlar eklenip 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavrulur
Un serpiştirilerek ilave edilir ve biraz daha karıştırılır
Suyu süzülen kuzu incikler ve et suyu, tencereye ilave edilir
Patatesler soyulur ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünerek tencereye eklenir
Limon suyu ilave edilir, tuzu ayarlanır ve karabiber serpiştirilir
Kaynadığında oluşan köpük delikli kepçe ile alınıp atılır
Patatesler yumuşadığında servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul