Konu
:
Şiş Kebap Ve Pirzola Terbiyesi
Yalnız Mesajı Göster
Şiş Kebap Ve Pirzola Terbiyesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şiş Kebap Ve Pirzola Terbiyesi
Şiş Kebap Terbiyesi - Pirzola Terbiyesi - Eti Dinlendirme - Pirzola Sosu
Eti dinlendirme, şiş ve pirzola terbiyesi şöyle yapılır;
Etin en iyi dinlendirme şekli ete hiç bıçak vurmadan, kemikli vaziyette asılı olarak dinlendirmektir
Hangi et olursa olsun bıçak yiyip parçalandıktan sonra çabuk bozulur
Pirzola daha çabuk bozulmaya yatkın olduğu için 3-5 gün bekletilebilir
Şiş yapılacak et, kuşbaşı şeklinde doğranır 1 kilo şişlik ete 200 gr
, 50 gr
zeytinyağı katılarak iyice karıştırılır ve 1 gün bekletilir
Pirzola içinde aynı uygulama yapılır
Eğer acılı tercih edilirse şilere geçirmeden yada pirzolayı ızgaraya koymadan önce karabiber, tuz ve pulbiber ilave edilir
Şiş ve pirzola yaparken ateşin iyice yanmış olmasına ve alevli olmamasına dikkat edilir
Şiş ve ızgara etler, çiğ köfte eti gibi tamamen yağsız olmamalı, az yağlılar tercih edilmelidir
Koyun, oğlak etlerinin kaburgaları, etleri soyulmadan önce mangalda pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul