Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli İzgara Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İzgara Et



Terbiyeli Izgara Et tarifi - Terbiyeli Izgara Et yapilisi

Malzemeler,

500 gram dana eti

2 adet orta boy kuru soğan

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı zeytinyağı

Damak tadınıza göre tuz ve kekik
Hazırlanışı,

Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin

Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın

Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın

Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin

Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin

Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin

Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin

Afiyet olsun
Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün Mangalın ızgarasını soğanla ovun Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla