Konu
:
Patlıcanlı Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Kebap
Patlıcanlı kebap tarifi - Patlıcanlı kebap nasıl yapılır - Patlıcanlı kebap Malzemeler
Malzemeler:
1kg
az yağlı kıyma
2kg
patlıcan( uzun patlıcan)
1kg
domates
500gr
Yeşil biber
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur
Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir
Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır
Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir
Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir
Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir
Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın
Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir
Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir
Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk
bekletilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul