Konu: Gerdan
Yalnız Mesajı Göster

Gerdan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gerdan



Gerdan Tarifi - Gerdan Nasıl Yapılır - Gerdan Malzemeleri


Gerdan

Malzemeleri: 1 adet koyun gerdanı,

2-3 Adet patates

2 baş soğan,

4 adet patlıcan,

1 adet limon

Yeterince tuz, biber

Yapılışı: Gerdanı kasaptan alırken küçük parçalara böldürünüz Bir tencere içinde kaynatınız Kaynatırken haşlama suyuna bütün olarak soğanların kabuğunu soyup atınız Zaman zaman suyun üstüne biriken köpükleri kaşıkla alıp atınız Gerdan eti iyice yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam ediniz Öte yandan patlıcanları kömür ateşi veya fırında közleyiniz Patlıcanlar iyice yumuşayıp, piştikten sonra kabuklarını soyunuz Yarım limonu sıkıp, tuzla patlıcanları iyice ezip, hamur haline getiriniz Altı düz bir sahana yaptığınız bu patlıcan ezmesini yayınız Üstüne haşladığınız gerdan etlerini diziniz Tuzlayıp bolca karabiber ekiniz Üzerine bir miktar haşlama suyundan döküp, kısık ateş üzerinde ilik gibi oluncaya kadar ağır ağır pişiriniz Sıcak sıcak ikram ediniz



Bu yemeği fırında da yapabilirsiniz Bir fırın torbası alıp içerisine yarım yemek kaşığı un koyarak etleri, ve istersek bütün olarak patatesleri ekleriz 2 Baş soğan ve baharatınıda ekleriz Daha sonra torbayı bağlarız iki üç delik açarız 200 derece de olan fırında 1,5-2 saat kadar ete ve fırına göre bu süre değişebilir pişirin Servis ederken taze kekikte serpebilirsiniz Nefis bir yemek olur Tavsiye ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla