Yalnız Mesajı Göster

Etli Terbiyeli Şevketibostan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Terbiyeli Şevketibostan



Etli Terbiyeli Şevketibostan Tarifi - Etli Terbiyeli Şevketibostan Yapılışı - Etli Terbiyeli Şevketibostan Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Terbiyeli Şevketibostan

Malzeme Listesi


1 Kg Şevketibostan

400 Gr Kuzu Eti

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

Zeytinyağı

Su

Tuz


Sosu İçin:

1 Limon

1 Çorba K Un


Hazırlanışı:


Karıştırma kabına unu, tuzu ve şekeri koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz Yaşmayayı, yoğurt suyunu, sıvıyağı ilave edip ortasından yoğurmaya başlıyoruz


Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz Hamuru 1 saate yakın dinlendiriyoruz İç Harcı İçin: Tavuk göğüslerini tencerenin içerisine alıp biraz soteliyoruz


Sosu İçin: Soğanı, salçayı, domatesi, sarımsağı, zeytinyağını, kimyonu, karabiberi, kekiği ve tuzu parçalayıcının içerisine koyup parçalayıcıdan geçiriyoruz Hamurları bezelere ayırıyoruz


Bezeleri unlayarak merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz Açtığımız hamurun üzerine sosu sürüyoruz Sosun üzerine bir parça tavuk göğsü ve kaşar peynirini koyuyoruz


Hamurun uçlarını yarım ay olacak şekilde kapatıyoruz Üzerlerine yumurta sarısını sürüp yağlanmış tepsinin içerisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla