Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Et Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote Tarifi - Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır - Mantarlı Et Sote Malzemeleri

MALZEMELER

750 gr dana kuşbaşı

2 paket mantar (bir paket yaklaşık 300-400 gr oluyor)

1 kuru soğan

2-3 domates

2 sivri biber

1,5 – 2 yemek kaşığı biber salçası

sıvıyağ

tereyağ

tuz, karabiber

YAPILIŞI

Etleri yıkayıp, tereyağ ile birlikte teflon yüzeyli yayvan bir tencerede kapağı kapalı bir şekilde, hiç su koymadan pişirin Etler kendi saldığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ediyorum Biraz uzun sürüyor ama bu şekilde et çok daha yumuşak oluyor Tuzu en son ekleyin çünkü etlerin sertleşmesine sebep oluyor

Ayrı bir tavada, rendelenmiş soğan sıvıyağda sotelenir Doğranan domates, biberler ve salça da eklenip birlikte pişirilir Yıkanıp doğranan mantarlar da tavaya alınıp mantarlar biraz sönünceye kadar pişirilir Tuz ve kararbiber de ilave edilir (mantar çok olduğu için doğrarken kararmaması için, doğradıklarınızı limonlu suda bekletebilirsiniz)

Daha sonra etler de tavaya alınıp hepsi birlikte mantarların suyuyla biraz daha pişirilir

Patates püresi ile beraber servis etmenizi öneririm

Bu yemeği ayrıca fıstıklı pilavla servis ettim Normal pirinç pilavını yaparken kavurma işleminin son bir kaç dakikasında antep fıstıklarını tencereye atıp kavurmaya devam ettim Sonrasında suyunu ekleyip, demlenmeye bıraktım

Alıntı Yaparak Cevapla