Konu
:
Mantarlı Et Sote
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Et Sote
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Et Sote
Mantarlı Et Sote Tarifi - Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır - Mantarlı Et Sote Malzemeleri
MALZEMELER
750 gr
dana kuşbaşı
2 paket mantar (bir paket yaklaşık 300-400 gr
oluyor)
1 kuru soğan
2-3 domates
2 sivri biber
1,5 – 2 yemek kaşığı biber salçası
sıvıyağ
tereyağ
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Etleri yıkayıp, tereyağ ile birlikte teflon yüzeyli yayvan bir tencerede kapağı kapalı bir şekilde, hiç su koymadan pişirin
Etler kendi saldığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ediyorum
Biraz uzun sürüyor ama bu şekilde et çok daha yumuşak oluyor
Tuzu en son ekleyin çünkü etlerin sertleşmesine sebep oluyor
Ayrı bir tavada, rendelenmiş soğan sıvıyağda sotelenir
Doğranan domates, biberler ve salça da eklenip birlikte pişirilir
Yıkanıp doğranan mantarlar da tavaya alınıp mantarlar biraz sönünceye kadar pişirilir
Tuz ve kararbiber de ilave edilir
(mantar çok olduğu için doğrarken kararmaması için, doğradıklarınızı limonlu suda bekletebilirsiniz
)
Daha sonra etler de tavaya alınıp hepsi birlikte mantarların suyuyla biraz daha pişirilir
Patates püresi ile beraber servis etmenizi öneririm
Bu yemeği ayrıca fıstıklı pilavla servis ettim
Normal pirinç pilavını yaparken kavurma işleminin son bir kaç dakikasında antep fıstıklarını tencereye atıp kavurmaya devam ettim
Sonrasında suyunu ekleyip, demlenmeye bıraktım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul