Yalnız Mesajı Göster

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık



Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Nasıl Yapılır - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Malzemeleri


Malzemeler:


4 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)

2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)

200 gr kıyma

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış)

bir tutam maydanoz

tuz, karabiber,

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça


Sunum için :


1 adet çarliston biber

4 adet çeri domates


Yapılışı:


1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve közleyin Közlediğiniz patlıcanlrı bir kabın içine alın üzerini streç ile hava almayacak bir şekilde kapatın

2- Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye ilave edin Biraz tuz ekleyip soteleyin

3- Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanlara ilave edip 1-2 dakika soteleyin

4- Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin

5- Tuz ve karabiberini ekleyerek tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın

6- Közlediğiniz patlıcanların strecini açın ve kabuklarını dikkatlice soyun

7- Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın Attığınız çiziği maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun

8- Çarliston biberi ve domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine alın

9- 1 su bardağı et suyunu salça ile karıştırın Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün

10- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla