Konu
:
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Nasıl Yapılır - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Malzemeleri
Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)
200 gr
kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış)
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber,
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
1 adet çarliston biber
4 adet çeri domates
Yapılışı:
1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve közleyin
Közlediğiniz patlıcanlrı bir kabın içine alın üzerini streç ile hava almayacak bir şekilde kapatın
2- Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye ilave edin
Biraz tuz ekleyip soteleyin
3- Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanlara ilave edip 1-2 dakika soteleyin
4- Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin
5- Tuz ve karabiberini ekleyerek tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın
6- Közlediğiniz patlıcanların strecini açın ve kabuklarını dikkatlice soyun
7- Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın
Attığınız çiziği maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun
8- Çarliston biberi ve domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine alın
9- 1 su bardağı et suyunu salça ile karıştırın
Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün
10- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul