Konu
:
Düdüklüde Etli Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Düdüklüde Etli Kuru Fasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düdüklüde Etli Kuru Fasulye
Düdüklüde Etli Kuru Fasulye Tarifi - Düdüklüde Etli Kuru Fasulye Yapılışı - Düdüklüde Etli Kuru Fasulye Malzemeleri
Malzemeler:
- 250 gr dana kuşbaşı
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 litre ılık su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı fesleğen tozu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre su
- 5-6 yemek kaşık sıyı yağ
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi ılık suda bir gece önceden ıslatın
Suyunu süzüp, bir kaba kuru fasulyeleri alın
Yeşil biberleri ve soğanı temizleyip, yemeklik doğrayın
Düdüklüye sıvıyağı alın ve kızdıktan sonra soğan ve biberleri kavurun
Kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin
Fesleğen tozu ve kekiği ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra salçasını da ilave edin ve salça kokusu gidinceye kadar kavurun
Son olarak fasulye, su ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra düdüklünün kapağını kapatarak düdüğünü yukarı kaldırın ve orta ateşte pişirin
Düdük ötmeye başlayınca düdüğü aşağıya indirip, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin
Süre dolduğunda hemen düdüklüyü açmayın 10 dakika bekleyip, düdüğü havaya kaldırarak havasını alın ve kapağını açın
Not:
Eğer fasulyeniz pişmemişse kapağını tam kapatmadan su ilave etmeniz gerekirse sıcak su ilave ederek bir süre daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul