Konu
:
Denizli Usulü Et Kapaması
Yalnız Mesajı Göster
Denizli Usulü Et Kapaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Denizli Usulü Et Kapaması
Denizli Usulü Et Kapaması Tarifi - Denizli Usulü Et Kapaması Yapılışı - Et Kapaması Nasıl Yapılır - Et Kapaması Malzemeleri
Genellikle Babadağ yöresinde pişiririlen bir yemek çeşididir
Koyun, oğlak veya kuzu eti küçük parçalar halinde doğranır, salça ile ovulur
Sarımsak, soğan ve patates doğranır,Hepsi bir tencerenin içine doldurulur
Üzeri bir tava ile kapatılır ve tencere ters vaziyette kömür ateşinin üzerine konur ve pişmeye bırakılır
İstenirse tavanın boş kenarlarına pirinç ilave edilebilir veya suyu ile de ayrıca pilav pişirilebilir
Et kapaması sıcak olarak, yanında salata ile servis yapılır
Denizli Valiliği
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul