Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Mantar Soslu Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Mantar Soslu Bonfile



Kremalı Mantar Soslu Bonfile tarifi - Kremalı Mantar Soslu Bonfile nasıl yapılır

MALZEMELER


* 750 gr dana bonfile

* 2 kaşık zeytinyağı

* Tuz, pulbiber, karabiber, kekik

Sos malzemesi;


* 200-250 grmantar

* 200 ml krema

* 1 su bardağı süt

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* 1 yemek kaşığı un

* 1 tatlı kaşığı yenibahar

* Karabiber, tuz




TARİF


Etleri; zeytinyağı, kekik, pul biber ve karabiber ile karıştırıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin Ocakta suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Etler suyunu çekince üzerine gelecek kadar su koyup etler tekrar suyunu çekene kadar pişirin Suyunu tam çekmeden tuzunu da ilave edin ve suyunu çektikden sonra az miktarda yağ ile kızartıp ocağı kapatın

Sosunu hazırlamak için;


Mantarları yıkayın Boylamasına doğrayın ve tencerede suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Piştikten sonra 1 kaşık tereyağı ilave ederek bir miktar kavurun ve az miktar da tuz ilave edin


Ayrı bir tavada tereyağını eritin Unu ilave ederek unun rengi hafif pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra sürekli çırparak sütü ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edin 1-2 dakika kadar pişirdikten sonra kremayı, yenibaharı, tuzu ve karabiberi ekleyin Hazırladığınız bu sosu mantarlala karıştırın


Mantarlı sosu etle birlikte servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla