Konu
:
Kremalı Mantar Soslu Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Mantar Soslu Bonfile
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Mantar Soslu Bonfile
Kremalı Mantar Soslu Bonfile tarifi - Kremalı Mantar Soslu Bonfile nasıl yapılır
MALZEMELER
* 750 gr
dana bonfile
* 2 kaşık zeytinyağı
* Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Sos malzemesi;
* 200-250 gr
mantar
* 200 ml
krema
* 1 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* Karabiber, tuz
TARİF
Etleri; zeytinyağı, kekik, pul biber ve karabiber ile karıştırıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin
Ocakta suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Etler suyunu çekince üzerine gelecek kadar su koyup etler tekrar suyunu çekene kadar pişirin
Suyunu tam çekmeden tuzunu da ilave edin ve suyunu çektikden sonra az miktarda yağ ile kızartıp ocağı kapatın
Sosunu hazırlamak için;
Mantarları yıkayın
Boylamasına doğrayın ve tencerede suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Piştikten sonra 1 kaşık tereyağı ilave ederek bir miktar kavurun ve az miktar da tuz ilave edin
Ayrı bir tavada tereyağını eritin
Unu ilave ederek unun rengi hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra sürekli çırparak sütü ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edin
1-2 dakika kadar pişirdikten sonra kremayı, yenibaharı, tuzu ve karabiberi ekleyin
Hazırladığınız bu sosu mantarlala karıştırın
Mantarlı sosu etle birlikte servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul