Yalnız Mesajı Göster

Kırklareli Usulü Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırklareli Usulü Kuzu Kapama



Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri

Malzemeler:

6 parça kuzu eti

1 demet taze soğan

2 kıvırcık salata

5 diş sarımsak

15 yemek kaşığı tereyağı

1su bardağı su

tuz


Hazırlanışı:

Bir tavada yağ eritilir, etlerin altı üstü çok az kızartılır ve bir tepsiye alınır Soğanların yeşil tarafları ve kıvırcıklar doğranır Tepsideki etlerin üzeri bu yeşilliklerle kapatılır Su, sarımsak ve tuz ilave edilerek kısık ateşte 45 dakika pişirilir


Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla