Konu
:
Kırklareli Usulü Kuzu Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Kırklareli Usulü Kuzu Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırklareli Usulü Kuzu Kapama
Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri
Malzemeler:
6 parça kuzu eti
1 demet taze soğan
2 kıvırcık salata
5 diş sarımsak
1
5 yemek kaşığı tereyağı
1su bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Bir tavada yağ eritilir, etlerin altı üstü çok az kızartılır ve bir tepsiye alınır
Soğanların yeşil tarafları ve kıvırcıklar doğranır
Tepsideki etlerin üzeri bu yeşilliklerle kapatılır
Su, sarımsak ve tuz ilave edilerek kısık ateşte 45 dakika pişirilir
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul