Konu
:
Baharatlı Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Kuzu Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Kuzu Eti
et nasıl pişirilir - etli yemekler
#
Baharatlı kuzu eti malzemeleri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
10 diş sarımsak
900 gr kemikli kuzu eti
12 tane kakule
2 defneyaprağı
8 diş karanfil
3 soğan
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 buçuk çorba kaşığı kişniş
2
5 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1 buçuk çorba kaşığı toz kırmızıbiber
1 kase yağsız yoğurt
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Sarımsakların kabuğunu soyun
5 çorba kaşığı su ve sarımsakları robotta ezin
Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp etleri ekleyin
Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin
Soğanları soyup kıyın
Kakule taneleri, defneyaprakları, karanfil, karabiber ve tarçını bir tavaya alıp kalan zeytinyağını ekleyin
Soğanı da ilave edip 5 dakika daha pişirin
Sarımsaklı karışımı soğanlı karışıma ekleyin
Kişniş, kimyon, toz kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve tuzu ekleyip pişirin
Etleri bu karışıma ilave edip pişirmeye devam edin
Yoğurdu ekleyip karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin
1 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin
Eti, yanında pilavla birlikte servis yapın
Baharatlı kuzu eti artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul