Yalnız Mesajı Göster

Mozzarella Peynirli Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mozzarella Peynirli Biftek



biftek nasıl pişirilir - peynirli biftek nasıl yapılır - italyan usulü biftek - patatesli biftek - fırında biftek - permesanlı biftek
MALZEMELER


4 adet kalin biftek(herbiri yaklasik 200 gr agirliginda)

1 adet domates

1 paket mozzarella

8 yaprak feslegen

Tuz karabiber ve yag

Patates icin:


6 adet patates

5 yemek kasigi krema

1 yumurta

125 gr rendelenmis peynir (kasar yada parmesan)

YAPILIŞ TARİFİ


Bifteklerin her iki tarafini tuzlayip biberleyin,kizgin yagda yalnizca birkez(!)

cevirmek uzere 5 dakika kadar kizartin


Etleri tavadan alip,herbir etin uzerine,bir adet domates dilimi,bir adet mozzarella dilimi ve iki yaprak feslegen yerlestirin


Etleri bir firin tepsisine alin ve peynirler kizarana

kadar,yaklasik 5 dakika pisirin


Patatesleri biraz haslayinHaşlanan patatesleri soyun ve ince ince

kesin,firin tepsisine dizinKrema,yumurta,tuz ve karabiberi karistirin

patateslerin uzerine dokun


Daha sonra patateslerin uzerine arta kalan

peyniri dizinOnceden isitilmis firinda yaklasik 30 dakika kadar

pisirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla