Konu
:
Mozzarella Peynirli Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Mozzarella Peynirli Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mozzarella Peynirli Biftek
biftek nasıl pişirilir - peynirli biftek nasıl yapılır - italyan usulü biftek - patatesli biftek - fırında biftek - permesanlı biftek
MALZEMELER
4 adet kalin biftek(herbiri yaklasik 200 gr agirliginda)
1 adet domates
1 paket mozzarella
8 yaprak feslegen
Tuz karabiber ve yag
Patates icin:
6 adet patates
5 yemek kasigi krema
1 yumurta
125 gr rendelenmis peynir (kasar yada parmesan)
YAPILIŞ TARİFİ
Bifteklerin her iki tarafini tuzlayip biberleyin,kizgin yagda yalnizca birkez(!)
cevirmek uzere 5 dakika kadar kizartin
Etleri tavadan alip,herbir etin uzerine,bir adet domates dilimi,bir adet mozzarella dilimi ve iki yaprak feslegen yerlestirin
Etleri bir firin tepsisine alin ve peynirler kizarana
kadar,yaklasik 5 dakika pisirin
Patatesleri biraz haslayin
Haşlanan patatesleri soyun ve ince ince
kesin,firin tepsisine dizin
Krema,yumurta,tuz ve karabiberi karistirin
patateslerin uzerine dokun
Daha sonra patateslerin uzerine arta kalan
peyniri dizin
Onceden isitilmis firinda yaklasik 30 dakika kadar
pisirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul