Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Kuşkonmazlı Yahni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kuşkonmazlı Yahni



Patatesli Kuşkonmazlı Yahni Tarifi - Patatesli Kuşkonmazlı Yahni Nasıl Yapılır - Patatesli Kuşkonmazlı Yahni Malzemeleri



Patatesli ve kuşkonmazlı yahni malzemeleri (6 kişilik)


* 800 gram kuşbaşı doğranmış dana eti

* 350 gram taze patates

* 300 gram kuşkonmaz

* 150 gram pazı

* 80 gram kuru soğan

* 50 gram tereyağı

* 1 adet havuç

* 1 adet kereviz

* Jülyen doğranmış limon kabuğu

* Sızma zeytinyağı

* Tuz

* Karabiber


Patatesli ve kuşkonmazlı yahni tarifi


1 Kuru soğanı ayıkladıktan sonra çok ince doğrayın

2 Havuç ve kerevizi yıkadıktan sonra ayıklayıp küp kesin

3 Ayıkladıktan sonra ince doğradığınız soğan, kereviz ve havucu bir güvece alıp tereyağıyla orta ateşte soteleyin

4 Kuşbaşı doğranmış dana etini yapışmaz yüzeyli tavada 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağıyla yüksek ateşte soteleyip güvece aktarın Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın Güvecin içine 500ml ılık su ilave edin Güvecin kapağını kapatıp 50 dakika pişirin

5 Taze patateslerin kabuklarını soyup kaynayan suda 10 dakika haşlayın

6 Kuşkonmazları ayıkladıktan sonra doğrayın ve haşlanmış patateslerle birlikte güvecin içine ilave edin Etle birlikte iyice karıştırıp 15 dakika daha pişirin

7 Pazıyı temizledikten sonra doğrayıp karışımın içine ekleyin 5 dakika sonra ocağın altını kapatın Yahniyi güveçten servis tabağına aktarıp jülyen doğranmış limon kabuğuyla süsleyin Patatesli ve kuşkonmazlı yahniyi dumanı tüterken sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla